آموزش آشپزی و دستور پخت آبگوشت خوشمزه و مجلسی در منزل
گوشت گوسفندی با استخوان :•: 1 کیلو
دنبه :•: 300 گرم
نخود و لوبیای سفید :•: 1 لیوان
پیاز متوسط :•: یک عدد
مغز لیمو عمانی :•: یک قاشق سوپخوری
آب گوجه فرنگی :•: یک فنجان
رب گوجه فرنگی :•: یک قاشق سوپخوری
سیب زمینی :•: 5 عدد
نمک و فلفل :•: به مقدار لازم
آموزش آشپزی و دستور پخت آبگوشت خوشمزه و مجلسی در منزل
برای تهیه آبگوشت ابتدا نخود و لوبیا را از شب در ظرفی پر از آب قرار می دهیم و در صورت امکان آبش را چند مرتبه عوض می کنیم. گوشت را با دنبه میشوریم ودرآبکش قرار میدهیم وبه10قسمت تقریبا یکسان برش میدهید
و در تابه ای روغن ریخته و با حرارت ملایم تفت میدهید تا به رنگ طلایی در بیاید،بعد پیاز را پوست کنده و نگینی ریز خرد میکنید و در تابه روغن میریزید و پیازها را سرخ میکنید و سپس نخود و لوبیا را آبکش میکنید به پیاز داغ اضافه میکنید، و کمی تفت میدهید.
گوشتی که طلایی شده است را در قابلمه ای بریزیدو شعله اجاق را ملایم کنید و به میزان کافی آب بریزید ، نخود و لوبیا و پیاز سرخ شده را اضافه کنید و کمی زرد چوبه و مغز لیمو عمانی بریزید.
در حدود 30دقیقه قبل از پخت کامل آبگوشت سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به همراه نمک ، فلفل و زردچوبه به آبگوشت اضافه کنید و 10دقیقه آخر نیز آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را بریزید.
این غذا هم مثل غذاهایی مثل قورمه سبزی و خورشت قیمه نیاز به صبر دارد و هر چه زمان پخت دیزی طولانی تر باشد ، آبگوشت شما جا افتاده تر و خوش رنگ تر خواهید داشت. توجه داشته باشید که از ابتدا آب داخل قابلمه را زیاد بگیرید چون اگر بخواهید در هنگام پخت آب اضافه کنید مزه آبگوشت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
نکته مهم دیگر در تهیه دیزی اضافه کردن ادویه و نمک به گوشت است که اگر از ابتدا به گوشت ادویه و نمک اضافه کنید باعث دیر پز شدن آن شده اید. این مقدار مواد در دستور بالا برای 4 تا 6 نفر کافی است.
آبگوشت (شوربا یا دیزی یا پیتی) یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایران است. در طبخ آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی (یا رب گوجه فرنگی) و برخی حبوبات از قبیل نخود و لوبیا استفاده میشود. خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست میشود که در دو مرحله میخورند اول آب آن را با تکههای نان مخلوط نموده، میخورند (تلیت). بقیه مواد را میتوان با گوشتکوب کاملاً کوبیده و یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن میل میکنند(گوشت کوبیده). در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی مینامند. برخی افراد از طریق ترید کردن، نانهای بیات و نسبتاً خشک را به مصرف مفید میرسانند. همچنین دیزی یکی از غذاهای محلی همدان به شمار میآید.